Als je geen zin hebt in de dingen, dan ben je geneigd om effe door te zetten! Toch effe doen. Afwassen, geen zin in. Toch effe doen. En dat doe je ook bij het ondernemen. Dit zorgt voor 3 gevaren.

  • Administratie, geen zin in. Toch effe doen, want de BTW moet op tijd ingeleverd.
  • Netjes aankleden, geen zin in. Toch effe doen, want je moet je imago een beetje hoog houden, branding.
  • Videootje, geen zin in. Toch effe doen. Want het is goed voor je zichtbaarheid.

 

Er was eens…

Er was eens een trainer en die trainer gaf leuke trainingen en daar had ze altijd zin in. (Dat was ik.) En toen kwam corona en de trainingen werden gewoon afgezegd. Ik kreeg geen trainingen meer, ik kon niks meer doen. En ik zat maar met een scherm te praten en daar had ik HELEMAAL GEEN ZIN IN. Ik hou helemaal niet van tegen een scherm praten en al helemaal niet als ik heel netjes moet zijn met lipjes gestift en zo, want dat ben ik niet.

 

Trui

Ik ben namelijk iemand, die er doorsnee uitziet en ik heb altijd een trui aan als ik het koud heb. Dus ik had er geen zin in. Maar ja, corona, dus ik ging het wel doen. Maar het leidde helemaal nergens toe. Ik had beter kunnen luisteren naar mijn intuïtie.

Want geen zin = een vriendin.

Er zijn 3 grote gevaren aan doen waar je geen zin in hebt.

1 Je valt uit.

Je gaat jezelf overvragen, overspannen, burn-out en dergelijke, je valt uit. Dat is echt een groot gevaar. Ik heb het meegemaakt, tot 2 keer toe, dus ik weet hoe het is als je uitvalt. ’s Nie leuk.

En levert ook geen geld op. Dus. Dat is het grote gevaar. Je valt uit. Want je hebt jezelf overvraagd. En geen zin = een vriendin. Want Geenzin zegt tegen je: ‘Doe het nou niet, want je hebt er geen zin in! En als je het heel veel gaat lopen doen, dan ga je dus dingen tegen je zin doen. Op een gegeven moment raak je burn-out.

2 Je wilt het niet echt.

Het 2e grote gevaar is, dat je iets aan het doen bent. En je denkt dat je het echt wil. Maar je wil het niet echt. Dat kan zijn, je denkt: ik wil een leuke baan. Maar eigenlijk wil je niet de baan, die je nu aan het doen bent. Je hebt er eigenlijk geen zin in. Dat had ik, toen ik bij de Ombudsman werkte. Ik zat achter de counter en ik vond het heel gezellig en ik nam de telefoon op en iedereen kwam binnen lopen en vertelde zijn verhaal aan mij.

Geen zin zegt: Je wilt het niet echt.

En ik maar luisteren en luisteren en LUISTEREN. En op een gegeven moment had ik geen zin meer in al dat geluister. Maar ja, dat was nou eenmaal mijn baan. Dus ik bleef maar luisteren, luisteren, luisteren, totdat ik op een gegeven moment tegen iemand zei: IK HEB GEEN ZIN OM TE LUISTEREN.

Dat was het einde van die baan, want dat was tegen de directrice. Anyway. Als je geen zin hebt, en het stapelt, en het stapelt en het stapelt boven je hoofd…. Dan heb je te lang niet geluisterd naar Geen zin.

 

3 Geen draak betaald

 

Geen zin kan er ook mee te maken hebben, dat je je werk wel leuk vindt, heel erg leuk,

maar dat je er geen draak voor betaald krijgt. Dat het ook niet meer helemaal je eigen ding is en dat je eraan toe bent om voor jezelf te beginnen en je eigen prijs te bepalen.

 

Er was eens een trainer en toen kwam corona en toen kon ze de hele tijd haar training niet geven. Maar: het goeie nieuws: die training komt er weer aan. Mail me even als je op de hoogte wil blijven. Dat deed Diandell ook, hij mailde naar info@nanzzceatief.nl om over zijn nieuwe plannen te praten. Daar heb ik altijd zin in. Dat gaan we deze week dus doen. Dus wil je mijn nieuwe training niet missen of wil je over je plannen kletsen, mail mij dan.

Ciao! Nanzz

P.S.: schrijf je in.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This