Ik wil goeie tips om een besluit te nemen!

Hik je tegen een besluit aan? Stel je maar uit, terwijl je aan de slag wilt? Ga in gesprek.

Ja graag, ik wil een gesprek

Gesprek

In gesprek met de ander wordt je probleem aan jezelf vaak pas duidelijk, omdat de ander vragen stelt, die de cirkelredenering in je hoofd doorbreekt.

In een gesprek kun je vertellen, waar je tegenaan loopt. Wat maakt, dat je tegen dat besluit aan zit te hikken? Door het te vertellen wordt vaak al duidelijker, wat de winst en de prijs van het besluit zijn.

Onbewust

De cirkels in je hoofd kunnen eindeloos doorgaan. Moet ik wel of niet nu al investeren in een VA? Waarom lopen mijn gesprekken met klanten soms stroef? Wat vind ik op dit moment nu zo zwaar, dat ik ’s ochtends geen zin heb in mijn eigen bedrijf???

Onbewuste angsten en emoties spelen mee met het uitstellen van je beslissing. De blik van een ander kan dit doorbreken. Dat scheelt heel veel tijd. Het maakt ook dat je de beste keuze maakt, want je gesprekspartner wijst je op de succesvolle keuze. En je kiest daarna zelf. Je houdt toch de regie.

Lijstjes met voor- en nadelen

Schrijf de voor en nadelen op. Dat helpt alleen bij rationele besluiten. Dat zijn alle besluiten, die je met je hoofd maakt.

Maar je stem vertelt soms een heel ander verhaal.

  • Een verveelde intonatie bij de opsomming: daar heb je dus geen zin in.
  • Of een trilling in je stem: dat vind je misschien een beetje eng om te doen en daarom stel je het uit.

 

 

Dat wil je dus eerst oefenen met een vriendin. Dat kan een waardevolle stap zijn die je zet na een gesprek.

 

Wil je een gesprek met mij, zodat ik je goeie tips kan geven, perspectief, hoop en een eerste stap om weer verder te komen?

Maak een afspraak: Ja, ik wil, dat je met mij meedenkt!

Pin It on Pinterest

Share This