Iedereen had het al gehad, maar nu zijn wij aan de beurt. Corona. 2 streepjes. Dan blijkt, hoe onzeker je werk is als zzp-er.

  • Wie vervangt mij bij de groep NT2-ers (Nederlands 2e talers)? Of moet ik deze keer afzeggen?
  • Wie doet de bijlesjes, of doe ik die online?
  • Wie begeleidt de stagiaire bij haar aanbod aan onze klant, die beter wil leren presenteren?

Zoals je ziet, heb ik allerlei verschillende opdrachten en ik wil echt niet al die mensen afbellen. Maar het lood in mijn benen wijst me erop, dat ik toch wel last heb van de Corona.

Sta jezelf toe om ziek te mogen zijn.

Ik besluit de kleine opdrachten op maandag, dinsdag en woensdag af te bellen. Dan ben ik ook 5 dagen in thuisquarantaine geweest. De grote opdracht doe ik online. Met een zucht geef ik toe aan het vermoeide corona gevoel. Ik mag van mezelf ook eventjes ziek zijn.

Werk online.

Gelukkig lukt het me wel om online te werken. De corona mist in mijn hoofd zorgt misschien voor een wat warrig blog, maar ik kan in ieder geval nog schrijven. En wij zijn met z’n 2-en, dus dubbele inkomsten, dat helpt ook. Mijn man werkt gezellig thuis. Hij kan ook niet naar zijn werk.

Vraag per opdracht iets meer geld, zodat je ook eens een weekje ziek kan zijn.

Bovendien vraag ik tegenwoordig meer geld per opdracht. Juist om zo nu en dan een weekje niet te hoeven werken, als ik me ziek voel. Dat komt nu goed uit. Vroeger vroeg ik geen vakantiegeld, geen geld voor dagen, dat ik ziek ben. Tegenwoordig doe ik dat wel. Ik bereken wat ik wil verdienen in 44 weken per jaar. Dat betekent, dat ik niet 52 weken hoef te werken om mijn doelen te halen.

Vraagje: Hoe doe jij dat?

Vraag je extra geld, ben je lid van een broodfonds, heb je vervanging of hoe los jij zo’n situatie op?

Ik lees het graag in het commentaarveld onder dit blog.

Wil je sparren over je bedrijf? Hik je aan tegen een verandering en lukt het maar niet om door te pakken? Vraag hier een gratis gesprek aan.

Pin It on Pinterest

Share This