Let Art Work For You

ZZP’er? Hard gewerkt na corona? Ik ook. Het ging maar door. Tot ik geen zin meer had in alles wat ik moest …. voor mijn eigen bedrijf. Dit heeft mij enorm geholpen.

Beeldend therapeut in opleiding Dagmar Tsakiridis

Geen zin of enthousiasme Nanzz Creatief

Creatief therapeut voor ondernemers Nanzz van Vliet

 

 

 

 

(De tekst gaat verder onder de afbeelding met 3 stappen, die enorm kunnen helpen.)

Stap 1  Opruimen en ruimte maken.

Door corona viel ineens de helft van mijn opdrachten stil. Trainingen gingen niet door. Alles veranderde. Privé kreeg ik met rouw te maken. Een moeilijke tijd. Taken waren opgehoopt, contacten veranderden. Ik had er geen zin in. Online werd belangrijk. Mijn bedrijf viel volkomen stil.

Creatieve therapie voor ondernemers online, het kan. Ik moest wel even wennen. Daarom nam ik andere opdrachten aan, zoals online bijles aan jongeren.

  • Hoe ben jij door die tijd gekomen?
  • Kon je hetzelfde doorgaan of moest je veel aanpassen?

Omdat ik van alles had uitgesteld, kreeg ik het heel erg druk. Daardoor raakte ik het overzicht kwijt. Ik deed alleen dingen met een deadline. Heel vervelend. Ik had steeds minder zin in mijn eigen bedrijf. Het leek wel of mijn bedrijf niet meer bij mij paste, de nieuwe mij die was ontstaan na die moeilijke periode.

Het leek wel of mijn bedrijf niet meer bij mij paste, de nieuwe mij die was ontstaan na die moeilijke periode.

Dit hielp.

Wat hielp?  Opruimen en ruimte maken. Ik kon die vervelende tijd loslaten en accepteren, dat het allemaal gebeurd was. Het hielp me ook om opnieuw na te denken over wat echt bij mij past. Ik begon weer met dagelijks schrijven, lezen, elke dag wandelen en heel veel creativiteit.

Stap 2 Schrijven en vragen stellen

Deze drie vragen hebben me enorm geholpen om na corona weer zin te krijgen.

  • Wie ben ik nu?
  • Wat voel ik nu?
  • Wat wil ik nu?

Ik vraag deze 3 vragen aan mezelf. Dan schrijf ik op wat in me op komt. Dat is vaak verrassend. De vragen hielpen me om nee te zeggen tegen bepaalde opdrachten. Ik kwam weer op ideeën, die me verder brachten. Leuke ondernemers namen contact op. Ik volgde kansrijke contacten zelf ook weer op. Het gaf me de energie om weer op gang te komen. Soms had ik nog steeds geen zin, maar vaak kwam ik toch weer op gang. En dat is grappig. Als ik aan de slag ga, dan duurt het lang voordat ik er weer mee ophoud. Dan ga ik volle kracht vooruit.

Ook stap 2  Boeken lezen en meedoen met challenges.

Wat ook erg hielp was het lezen van boeken over ondernemen. Daardoor kreeg ik ideeën buiten mijn eigen box en ik liet me ook uitdagen. Zo stond er vaak iets over bewegen, sporten in de ochtend. Bewegen, gecombineerd met positieve affirmaties, breekt dwars door blokkades heen. Ik startte mijn dag met sport en daarna had ik meteen veel meer zin en inspiratie. Een aanrader.

Veel vriendelijke marketingondernemers organiseerden gratis of goedkope challenges. Door mee te doen kreeg ik veel sneller dingen voor elkaar. Iedereen is bezig, je doet het samen, dat geeft net dat beetje groepsdruk om aan de gang te gaan als je eigenlijk niet wilt beginnen. Ik wil graag iets teruggeven, dus ik organiseer zelf ook een gratis challenge in januari: Let Art Work For You, de challenge.

Stap 3  Creatief en speels.

Ik ben opgeleid als muziektherapeut. Muziek is mijn medium. Maar ik was in de rouw en ik kon letterlijk geen muziek horen. Het bracht me tranen en ik werd er misselijk van. Een vreemde ervaring voor mij, ik kan normaal geen dag zonder mijn piano.

Ik ben muziektherapeut, maar ik kon letterlijk geen muziek horen. Een vreemde ervaring voor mij, ik kan normaal geen dag zonder mijn piano.

Daarom heb ik allerlei andere soorten creativiteit opgezocht. Mooie letters ontwerpen. Grappige ingrediënten aan recepten toevoegen. Droedelen. Creativiteit is niet alleen een mooi schilderij maken of een prachtig klassiek pianostuk spelen. In elke alledaagse situatie kun je creatief zijn.

Spelen.

Speels zijn is een sterke manier om dicht bij je hart te blijven. Het hielp mij enorm om speelser te zijn. Als ik tijdens het wandelen een speeltoestel tegenkwam, ging ik er toch even aan hangen of op schommelen of klimmen. Nu nog – heb ik het superdruk? – dan maak ik tijd voor een wandeling langs de speeltoestellen.

In onze promo zie je twee volwassenen tikkertje op papier spelen. Ze proberen allebei te scoren en vergeten alles om zich heen. Zo werkt dat met creativiteit en speelsheid. Zo werkt creatieve therapie. Een pauze in alles wat je doet, wat je denkt. Dan heeft je hart de ruimte om van alles op te ruimen. Ineens voel je weer heel duidelijk wat je wilt. Waar je heen wilt met je bedrijf.

Spreek dit je aan? Hier kun je je inschrijven.

18 januari 2023 organiseren Dagmar Tsakiridis en ik Let Art Work For You. Wil je graag meedoen? Hier kun je je inschrijven voor een gesprek vooraf.

Wil je Let Art Work For You eerst gratis uitproberen? Hier kun je je inschrijven voor de gratis challenge in januari.

Wil je een online of telefonisch gesprek om te voelen of het iets voor je is? Hier kun je een gratis afspraak maken, je krijgt gegarandeerd 3 waardevolle tips.

Wie zijn wij?

Beeldend therapeut in opleiding Dagmar Tsakiridis

Hi, mijn naam is Dagmar Tsakiridis. Vanuit de HU Amersfoort volg ik een opleiding tot vaktherapeut beeldend. Vanuit mijn opleiding heb ik mij verdiept in verschillende therapeutische stromingen en neurobiologische /psychopathologische theorieën. Mijn praktijkervaring heb ik opgedaan bij het kunsthuis in Bilthoven waar ik wekelijks beeldende therapie aan kinderen buiten het reguliere onderwijs mocht aanbieden. Op dit moment ben ik bezig met de afrondende fase van mijn studie traject.

Geen zin of enthousiasme Nanzz Creatief

Ik ben Nanzz van Vliet, de 1e creatief therapeut, speciaal voor ondernemers. ‘Ik heb meer dan 100 ondernemers en daarvoor meer dan 1000 cliënten geholpen om beter te voelen, wat ze diep in het hart willen en daardoor volle kracht vooruit te gaan’.

Waar help ik ondernemers mee? Nieuwe Nederlanders help ik met presenteren. Daar is lef voor nodig, presenteren in een nieuwe taal. Maar de meeste ondernemers help ik met luisteren naar zichzelf. Want als ondernemer heb je het vaak best wel druk, zodat je makkelijk gevangen raakt in verwachtingen en verplichtingen. Ik help ondernemers om naar zichzelf te luisteren, zodat ze het bedrijf aanpassen aan de eigen droomwens.

Uitproberen?

18 januari organiseren we Let Art Work For You dag 1. Doe deze dag mee en voel hoe het werkt voor jou, voor jouw doelen, voor jouw bedrijf werkt. Je kunt ook voelen of het klikt en je bent tot niets verplicht. Schrijf je hier in.

Wat krijg je?

  • Je wordt ontvangen met koffie, thee of sap en iets lekkers.
  • We doen samen uitgekiende creatieve oefeningen om je hart weer spil van je bedrijfsbeslissingen te maken. Trek makkelijke kleding aan, want we gaan ook in beweging en we gebruiken verf.
  • Het inspirerende Let Art Work For You werkboek is inbegrepen in de prijs. Het staat vol ideeën. Dus ook als je besluit niet mee te doen met de zesdaagse kun je ook zelf verder met je eigen creativiteit.
  • We sluiten af met een lekkere lunch. Dan is er volop gelegenheid om te netwerken.
  • Als je wilt, kun je na de eerste dag besluiten, dat je ook mee doet met de volgende vijf dagen.

Schrijf je hier in.

FAQ (veel gevraagde vragen)

Wat gaan we dan doen? Wordt het erg vies?  Dat hoeft niet, dat heb je zelf in de hand… Maar het wordt zeker gezellig en iets heel anders, om je brein uit te dagen buiten de box te denken.

Hoeveel kost het eigenlijk en hoelang duurt het?  Goeie vraag, het kost 69,70 en het duurt van 9.30u tot 14.00u lunch inbegrepen.

Kan ik ook besluiten, dat ik het niks vind?  Tuurlijk, dat hoef je niet uit te leggen, je gaat gewoon niet door of wel door. Daar is deze dag juist voor bedoeld.

Kan ik ook een volgende keer meedoen. 18 januari komt me niet zo goed uit.  Dat kan. Ik weet wel, dat de dag dan wat meer gaat kosten.

Kan ik ook meedoen in een rolstoel?  Het spijt me heel erg, maar deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk. We hebben te maken met een smalle trap. Neem contact met me op, want ik wil je graag een alternatief aanbieden.

Wil je meedoen? Schrijf je dan hier in.

Pin It on Pinterest

Share This