Ondernemen is risico´s inschatten en flexibel inspelen op wisselende omstandigheden. Coronamaatregelen zijn zulke omstandigheden. Het wegvallen van live trainingen is zo´n risico. Maar hoe ga je daar nu mee om? Hoe houd je de moed erin?

Pasklare oplossingen

Wat zou het mooi zijn als ik hier nu een pasklare oplossing voor had. Maar helaas, het lukt mij niet altijd om de moed erin te houden.

  • Opdrachten lijken veelbelovend. De coronamaatregelen worden aangescherpt en ik hoor ineens niets meer.
  • Mijn facebookgroep groeit langzaam, ineens zijn de laatste twee posts verdwenen in het virtuele moeras(?!).

Zucht.

Bij de pakken neer mogen zitten.

Een onderdeel van de moed erin houden is dit: ook even van jezelf bij de pakken neer mogen zitten. Dat zit ik nu dus even. O, ik heb echt nog wel plannen. En we hebben een dak boven ons hoofd, elke dag genoeg te eten en elkaar. Maar ik heb werkelijk even geen energie om in oplossingen te denken. Hoe kom ik hier nu uit?

Werken aan je veerkracht

En dan gebeurt het. Een bijles wiskunde verloopt lekker, de leerling begrijpt dat f(x) hetzelfde is als ij. Daar geniet ik van. ’s Avonds  besluit ik om toch te gaan wandelen met een groep vrouwen. We zijn een uurtje buiten. Dan slaap ik een nacht lekker door. De volgende ochtend ziet alles er weer beter uit.

Contact met een mens en buiten zijn, dat werkt voor mij. Wat werkt voor jou?

Dip

Zit jij nu in een dip met al die nieuwe maatregelen op komst? Je bent niet alleen. Het is nu even zo en het gaat over.

Ga naar buiten, gun jezelf wat tijd

en heb een fijne dag!

Pin It on Pinterest

Share This