Ik kom uit Rotterdam. Mijn vader kreeg werk in Amersfoort, dus we gingen daarheen verhuizen. Iedereen sprak heel anders dan ik! Ze lachten me gewoon uit! Dus ik timmerde erop. (Ik was 4 ;-)). Toen heb ik al een beetje geleerd hoe moeilijk het is als je een andere taal spreekt dan de kinderen in jouw klas. Kun je nagaan hoe dat is voor nieuwkomers. Hoe kun je erbij horen als je uit Eritrea komt. Of Afghanistan. En je komt naar Nederland. Ga d’r maar aan staan.

Zelfstandig zijn of eerst de taal leren

Ik merk aan jonge nieuwkomers, dat ze heel graag willen beginnen met geld verdienen. Voor zichzelf zorgen. Zelfstandig zijn. Ze zijn vaak gewend om een kleine onderneming te draaien. Een reparatiebedrijfje of een marktstalletje. Maar in Nederland zit dat anders in elkaar. Dus ze denken, dat ze perfect Nederlands moeten spreken of in de kringloopwinkel vrijwilligerswerk moeten doen voordat ze kunnen beginnen.

Natuurlijk is het goed om Nederlands te leren, maar ik vind dat een taal leren veel beter gaat als je aan het werk bent. Zo heb ik Frans en Shona geleerd op de markt, op de campus, tijdens interviews in Cameroun. Daarom vind ik het goed om alles tegelijk te doen: Nederlands leren, werken in loondienst, vrijwillig of als ondernemer en vrienden maken.

Moeilijke woorden die horen bij ondernemen

Ik ben Nanzz van Vliet. Ik help graag ambitieuze nieuwkomers met moeilijke woorden en begrippen in het Nederlands, zodat ze een succesvol bedrijf kunnen starten in Nederland.

Ondernemen is leuk = contact maken met nieuwe mensen = financieel zelfstandig zijn = meedoen.

Daarom help ik ambitieuze nieuwkomers met moeilijke woorden en begrippen, die horen bij ondernemen. Die leg ik uit in deze facebookgroep: Een bedrijf starten in Nederland.

Ken je ambitieuze nieuwkomers, die een bedrijf willen starten? Wil je ze dan wijzen op deze groep? Dankjewel!

Ik kijk uit naar alle leuke nieuwe bedrijven. Spannende eettentjes, nieuwe kappers met uitdagende haarstijlen, Afrikaans georiënteerde kunstenaars en grafisch vormgevers, import van lekkere kruiden, nieuwe sauzen en alles wat ik niet kan bedenken.

 

Pin It on Pinterest

Share This