Selecteer een pagina

Vliegt jouw vakantie ook voorbij? Zon, buiten zijn, de tijd aan jezelf…  Van de mooie momenten maak je foto’s. Genieten, genieten, genieten. Maar voor je het weet ben je alweer op de terugreis. En je was nog zo gelukkig toen de vakantie begon! Herken je dat?

 • Vakantie boeken
 • Voorpret
 • Heenreis
 • Vakantiegevoel
 • Regeldingetjes
 • Terugreis
 • Uitpakken, was en afwas
 • Achterstallig werk
 • Wanneer was het ook al weer vakantie? En je was de eerste vakantiedag nog zo gelukkig!

De vakantie bestaat niet alleen uit op een badhanddoek aan het water liggen (of met de tent op je rug door het hooggebergte trekken).

 

Binnen een tel en zucht voorbij

Die vakantie, die op dag 1 nog zo eindeloos leek is binnen een tel en een zucht voorbij. De file bij de benzinepomp in Luxemburg, de rij op het vliegveld, het slurpt al je energie op. Soms is de terugreis zo vermoeiend, dat je bijna weer vakantie nodig hebt.

De eerste week na de vakantie

Hebben op jouw werk de kleine taakjes zich ook vaak opgehoopt? Het lijkt wel alsof iedereen op de eerste dag wat met je wil regelen en thuis ligt nog een was van 3 weken….  Het komt misschien ook een beetje omdat ik na de vakantie weer moet wennen aan vroeg opstaan en binnen zitten. De lange zwoele avonden worden al korter. Na één week werken lijkt de vakantie alweer maanden geleden. Heb jij dat ook?

Soms heb ik ook mantelzorgtaken, die energie kosten, bijvoorbeeld omdat het zo heet is en ouderen vergeten om genoeg te drinken. Dan ben ik daar bezorgd over: bezorgdheid is een energieslurper. En ineens wil iemand een ventilator, maar die is nu in de wijde omtrek uitverkocht. Heb jij het misschien drukker met werk en mantelzorg omdat iedereen op vakantie is? Ik merk wel, dat er in de zomervakantieperiode minder te regelen valt. Veel moet wachten, tot de verantwoordelijke medewerker terug is van vakantie.

 

 

Hoe haal je nou langer energie uit je vakantie?

3 tips om langer energie uit je vakantie te halen:

 • Gebruik je vakantiefoto’s voor een persoonlijke kalender en hang die op de wc. Dan zie je die foto’s een paar keer per dag en herinner je je het vakantiegevoel. Of je kunt de foto’s op de screensaver van je laptop zetten.
 • App elkaar herinneringen, elke keer als je terug denkt aan mooie momenten in je vakantie.
 • Maak van een mooi moment een persoonlijk gedicht.

Wil je een herinnering uitwerken in een persoonlijke gedicht? Kom dan naar ‘Mooie momenten in woorden vatten.’ Dan maak je een persoonlijk gedicht over een mooi moment, bijvoorbeeld tijdens je vakantie. Als je het druk hebt en je komt thuis haal je weer energie uit de foto’s, het gedicht en de herinnering.

 

 

 

Ik ben nogal verliefd op de Franse Alpen. Mijn man moet me stevig toespreken zodat ik na de vakantie wel weer naar huis ga. Het is me zelfs overkomen, dat ik moest huilen bij de aanblik van de laatste berg voordat we de snelweg opreden bij Grenoble. Ik heb dan ook vakantiefoto’s  van mijn geliefde bergen op de screensaver. En ik heb een dichtbundel vol gedichten over La Meije, Belledonne en Pic Blanc.

Het is me zelfs overkomen, dat ik moest huilen bij de aanblik van de laatste berg – een prachtige Gneis –  voordat we de snelweg opreden bij Grenoble.

Zie ik je bij Mooie Momenten in woorden vatten?  Klik op de link.

Vriendelijke groetjes,

Nanzz Creatief

Pin It on Pinterest

Share This