Druilerig weer, continu coronanieuws op tv, opgeblazen gevoel in mijn buik, ik heb geen zin. Hoe ziet jouw geen zin eruit? En hoe krijg je je enthousiasme terug?

Geen zin hebben mocht niet

School, huiswerk, wie had daar altijd zin in? Maar het moest wel. Geen zin was geen geldige reden om een repetitie over te slaan. Laat staan, dat je je eindexamen niet hoefde te doen. Toegeven aan het gevoel van geen zin hebben is ons allemaal grondig afgeleerd. En dat is jammer. Want als je ondernemer bent, dan kan geen zin hebben je helpen.

3 voorbeelden:

  • Moet ik deze taak zo langzamerhand niet eens delegeren?
  • Ik ga stoppen met deze samenwerking, want het slurpt energie.
  • Dit heb ik al eerder geprobeerd en het werkte niet. Ik moet iets anders bedenken.

Wanneer is Geen zin intuïtie en wanneer niet?

Ik werk aan een checklist. Het is fijn als je makkelijk kan checken of je geen zin hebt omdat je dorst hebt, of dat er iets anders aan de hand is. Dit zijn de 10 punten, die ik aan het uitwerken ben:

1; Drink je genoeg?

2; Ben je moe?

3; Beweeg je genoeg?

4; Stel je iets uit?

5; Zit je iets dwars?

6; Heb je vitaminetekort of mineralentekort?

7; Ben je iets aan het verwerken?

8; Ben je teveel bezig met dingen, waar je geen invloed op hebt? / Ga je af van je doelen?

9; Houd je jezelf klein?

10; Weet je niet precies waarom je geen zin hebt, omdat je bang bent voor het antwoord?

Snel resultaat, omdat je weet waarom je geen zin hebt.

Dan kan je dus bijsturen, in plaats van tegen je zin in dingen doen, die je niet helpen om jouw doelen te bereiken.

 

Als je de checklist hebt ingevuld en als resultaat weet je het antwoord nog niet, dan kan een gesprek met een goede vriendin of een coach helpen. Een ander hoort aan jouw stem of ziet aan jouw gezicht wat jouw geen zin hebben betekent.

Wil je me helpen met de checklist? Ik ben benieuwd hoe jij omgaat met het gevoel van geen zin hebben. Mag ik je bellen? Hier kun je mij een mail sturen. Of heb je informatie, die ik kan gebruiken voor het e-book, een link, een goede blog? Dat vind ik fijn, #cocreatie, stuur het hier naar me op: info@nanzzcreatief.nl.

Ik gebruik de voorbeelden om mijn e-book beter te maken. Ik pas de voorbeelden natuurlijk wel aan, zodat ze niet duidelijk herkenbaar zijn. Heb je nog punten, die ik ben vergeten? Tof, ik hoor ze graag. 2 weten meer dan 1. Heel erg bedankt!

 

 

Fijne dag! Nanzz

Pin It on Pinterest

Share This