Buitenspelen is elke dag goed voor iedereen. Maar vooral als je last hebt van een writers block is het een goed idee! Daarom laat ik nu en dan een oppas puppy uit.

Volg! het snoepje…

Vandaag liep ik voor het eerst met een hondje een rondje. Het is een oppas puppy.  Ze heet Happy. Ze moet nog leren volgen. Dat is wel grappig. Je zegt: ‘Volg!’ Dan houdt je een snoepje voor haar snoet en dan laat je haar erachteraan lopen. Hilarisch! Sinds ik Happy ken leer ik elke dag iets nieuws. En dat is nou juist heel goed voor je teksten als je schrijver bent. Zo doorbreek je je writers block (schrijversblok).

Leer elke dag iets nieuws!

Geleerd:

  • Ik voel me blij als ik Happy zie kwispelstaarten.
  • Niet alle honden zijn lief tegen een puppy.
  • Een wandeling met een hondje gaat heel anders als een wandeling zonder hondje. Het is verbijsterend hoeveel details je ziet als je op pad bent met een hondje.

Voor het schrijven is het fijn. Er komen nieuwe details in mijn teksten. Ik leer in een ander tempo schrijven, het tempo van een hondje.

  • Rustig kwispelend stukje tekst. Het is mooi weer en de wereld is een fijne plek!
  • Ho! Ruk! Rennen, Nieuw mens! Andere hond.
  • Luisteren naar het vrouwtje, weer een stukje rustig wandelen langs de sloot. Wat ruik ik hier? Wat ruik ik daar?

 

Ik gebruik andere emoties voor de hoofdpersoon. Blijdschap en trots.

Wat heb jij vandaag geleerd? Heb je iets nieuws meegemaakt? Helpt buitenspelen jou om beter te schrijven?

 

P.S. op de foto zie je een puppy die lijkt op Happy en een dame, die veeeeeel jonger is dan ik ;-)! Maar ik ben wel even trots op Happy!

Wil je over schrijven en dichten een half uur met mij overleggen? Zit je vast in een writers block en wil je tips om weer de vaart erin te krijgen? Mail me en dan maken we even een bel afspraak: info@nanzzcreatief.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Share This