Waar schrijf jij het liefst? Ter inspiratie mijn top 10 schrijfplekken.

 

Met stip op 10: In bed.

In bed voor het opstaan, nog helemaal slaperig onder mijn warme dekbed, tussen droom en wakker is het lekker schrijven. Maar na een half uur krijg ik helaas last van mijn rug en verhuis ik naar de bank.

 

9: In de bibliotheek.

Al die mensen die boeken lenen om te lezen, dat bied mij hoop. Maar al die boeken, die al zijn geschreven geeft twijfel. Voegt mijn boek wel wat toe?

 

8: In Zandfoort aan de Eem.

Het geroezemoes om me heen houdt me lekker op gang. Thee en koffie zijn top! Schrijf jij graag in een strandtent of een grand café voor de sfeer?

 

7: In de duinen in de zomerzon.

Toplocatie. Alleen is de zomerzon onvoorspelbaar. En … na een tijdje valt je pen stil en duikel je in een diepe duinslaap.

 

6: Onder de douche.

Hè? Onder de douche kun je toch niet schrijven?

Klopt. Maar ideeën krijgen voor een plot of de oplossing voor een stroeve zin komt bij mij vaak onder de douche op gang. En dat is ook onderdeel van het schrijven.

 

5: Op de fiets of tijdens het wandelen.

Door te bewegen krijgt het verhaal of gedicht vaart.

 

4: In de trein.

Dit is mijn favoriete plek die weer en wind bestendig is en vaart heeft. Grappig detail: als de trein stil staat naast het perron valt mijn pen ook stil.

 

Drumgeroffel…… en dan nu: DE TOP 3:

 

 

3: Op locatie.

Niets is fijner dan een verhaal op locatie schrijven, omdat je dan de details kunt beschrijven, zoals ik ze zie. Vaak maak ik ook foto’s voor thuis. Door goed te kijken tijdens het fotograferen krijg ik nog meer ideeën voor details die van belang zijn voor het verhaal.

 

2: Aan de rivier.

Voor mij blijft de rivier een fijne mijmerstroom, die als vanzelf het schrijven draagt. Maar ja, ik ben dan ook op de rivier de Rotte geboren.

 

1: Op het bankje onderaan de Alpe d’Huez in de zomervakantie.

Ik geniet van de reuring van fietsers die de berg op gaan en toeristen, die in Bourg d’Oisans de rommelroute bezoeken. Mijn lievelingsbergen, waar ik wandel en geniet van de vlinders, de koele Romanche rivier, de uitzichten, de zuivere lucht, mijn lievelingsplek.

 

Mijn top 10 is natuurlijk een persoonlijke keuze. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete schrijfplekken zijn. Schrijf ze gerust onder dit blog of mail ze naar info@nanzzcreatief.nl. Ik schrijf terug.

Pin It on Pinterest

Share This