Wanneer voel jij je ontroerd? En als je ontroerd raakt, voel je dan een herinnering opkomen?

 

Wat ontroert je?

Een kind huilt. De moeder komt eraan. Ze knuffelt het kind en vraagt wat er scheelt, misschien zelfs een kusje of een pleister. Het kind veegt de tranen van de wangen en een voorzichtige lach breekt door. Zie je het voor je? Zoiets ontroert me. Samen met mijn overgangshormonen is het moeilijk om de tranen binnen te houden. Maar ook een dier, dat zich vol vertrouwen door mij laat aaien of een stel in de film, dat het goed maakt, woorden die me raken en een onverwacht compliment ontroert me.

Ik schrijf erover en ik kom een waarheid over mezelf tegen. Het ontroert me, dat het voor het kind weer goed komt. Dat er iemand is, die waakt over het welzijn, het geluk van het kind. Het kind is niet alleen.Het kind is vertrouwt erop, dat alles weer goed is na een kusje. Achter de ontroering zit een verdriet van mij. Ik voel me alleen en ik heb het moeilijk met mezelf. Ik wil graag, dat iemand over mij waakt en over mijn geluk. Het is een oerverlangen van mijzelf naar vertrouwen, veiligheid, overzichtelijkheid, geluk.

 

‘Ik schrijf erover en ik kom een waarheid over mezelf tegen.’

 

Ik voel ontroering als ik:

  • iemand zie, die belangeloos een ander helpt.
  • met mijn zus bij mijn ouders ben, als zij daarvan genieten en ik mijn liefde voor hen voel.
  • in de coaching naar iemand luister en dan een vraag stel, waar diegene ineens een inzicht krijgt.

 

Ik ben benieuwd, wat ontroert jou?

Door te schrijven voel ik tegenwoordig beter, wat me raakt, wat me ontroert. Het overvalt me soms. Maar ik weet daardoor wel, wat waardevol is voor mij. Waardoor voel jij je ontroerd? Is dat ook waardevol voor jou?

  • Huilende baby’s, of juist het moment, dat ze stil zijn omdat ze een flesje krijgen?
  • Waardering van iemand voor jouw werk?
  • Eindelijk een oplossing voor een oud probleem?

En hoe kom je erachter? Schrijf je over wat jou ontroert? Deel het in het commentaar vak hieronder of stuur een mailtje naar info@moeiteloosmantelzorgen.nl

 

Wil je schrijven over wat je echt voelt? Wil je de grenzen van je zelfcensuur oprekken? Kom dan naar de workshop: Schrijven zonder zelfcensuur.

Vrijdagmiddag 01/03/2019 14.00 uur Klik hier voor meer informatie.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This