Wie wil graag een makkelijke klantenstroom van leuke klanten, die blij zijn met wat jij het liefste doet? Een hartsverhaal kan je daarbij helpen.

 

Wat is een hartsverhaal? Wat kun je ermee als ondernemer?

Een hartsverhaal helpt jouw lievelingsklant om te voelen waarom jij doet wat je doet. Jouw eigen ervaring met het probleem van de klant wordt duidelijk. Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan helpt jouw hartsverhaal klanten om je te leren kennen en te vertrouwen. Je kunt het verhaal dus gebruiken in posts, video’s, blogs, waar jouw klanten maar op zoek zijn naar de oplossing van het probleem waar jij ze mee kan helpen.

Vaak lees je op websites onduidelijke verhalen met jargon, ingewikkelde opleidingen en onpersoonlijke voorbeelden. Vooral klanten, die een coach zoeken klikken dan door. Een gemiste kans. Nu volgt een voorbeeld van een onduidelijk verhaal (mijn verhaal ;-).

Voorbeeld van een onduidelijk verhaal

Ik ben Nanzz van Vliet. Ik help ondernemers met de juiste woorden om lievelingsklanten te bereiken. Het combineert mijn liefde voor taal met marketingkennis en coachingskills. Ik werk graag met ondernemers, dat vind ik leuk want ze willen leren en meteen aan de slag.

 

  • Wat voor ondernemers?
  • Waarom doe ik wat ik doe? Dat blijkt niet erg uit dit stukje.
  • Hoe wordt mijn liefde voor taal duidelijk?

Daarom is dit niet zo’n wervend stukje. Klanten klikken door.

In 2019 heb ik een dichtbundel uitgegeven. Hieronder kun je lezen waarom ik dat zo graag wilde.

Hartsverhaal: Waarom wilde ik in 2019 ineens zo vurig een dichtbundel uitgeven?

 

Vorig jaar maart zat ik in de bus tegenover een dichter. Hij had een enorme hoed op. Ik gaf hem een compliment en we raakten in gesprek. Hij kwam net als ik uit Rotterdam, hield van zwerven en was behoorlijk eigenwijs. We leken dus op elkaar.

De busrit vloog voorbij. Toen we Vathorst binnenreden greep hij ineens iets uit zijn tas: zijn dichtbundel. Mijn adem stokte. Ik schrok van mezelf! Ik voelde me zo jaloers. Ik nam een ferm besluit. Na 45 jaar dichten wilde ik ook eindelijk mijn eigen dichtbundel uitgeven. Geld of geen geld, faalangst of geen faalangst, door roeien en ruiten!

Mijn adem stokte. Ik schrok van mezelf! Ik voelde me zo jaloers.

8 maanden later, 21 oktober 2019 presenteerde ik trots mijn dichtbundel: Volmaakt Weemoedig Welkom.

 

Waarom vertel je je klanten een hartsverhaal?

Een training kopen of een uitgave doen voelt voor veel mensen een beetje onveilig. Ze hebben voor hun geld gewerkt en nu geven ze het uit. Ze willen het wel goed besteden! Daarom is het belangrijk dat klanten je al een beetje kennen en vertrouwen. Daarmee stel je ze gerust.

 

  • Klanten leren je beter kennen door de details die je vertelt.

Rotterdam, hoed, busrit, Vathorst, 45 jaar, ….

Klanten ervaren door het verhaal, dat jij het probleem ook hebt gehad. Nu heb je het opgelost. Dat stelt hen gerust: ‘Ze heeft ervaring’. Leren kennen, leuk vinden en vertrouwen (Know – Like – Trust)  is belangrijk om nieuwe klanten te interesseren voor jouw dienst of product.

 

  • Een hartsverhaal helpt jouw klanten dus, omdat je ze laat voelen, wat jouw ervaring is.

 

Heb jij ervaring in het oplossen van hun probleem? Schrijf daar dan jouw hartsverhaal over. Het voelt veiliger om te kopen van iemand, die je vertrouwt. Ik ben benieuwd, dus als je een verhaal op je website plaatst en je wilt, dat ik ernaar kijk, stuur me dan een linkje.

 

Wil je een checkgesprek om te onderzoeken, wat jouw hartsverhaal is? We onderzoeken in anderhalf uur aan de hand van 4 belangrijke vragen jouw waarom, jouw aanbod en jouw lievelingsklant. Dan kan je veel makkelijker jouw hartsverhaal schrijven.

 Vul hier je gegevens in en ik neem contact op.

 

In maart en april 2020 houd ik 8 gesprekken. Normaal kost een checkgesprek€ 97,50,

maar omdat ik graag meer ondernemers wil spreken reken ik voor de eerste 8 gesprekken €25,-.

Pin It on Pinterest

Share This