Sommige woorden hebben het. Het geheime ingrediënt, waardoor je doorleest. Waardoor je net wat langer luistert. Welke geweldige woorden zijn dat?  3 voorbeelden.

 

Woorden, die je brein triggeren

Het woord triggers komt uit het Engels en wordt gebruikt in de psychologie. Triggers wekken gedrag op.(wikipedia) Sommige woorden werken op dezelfde manier. Ze triggeren je brein en wekken een bepaald gedrag op, bijvoorbeeld doorklikken of dorst krijgen en een drankje kopen. Geweldig toch?

 

Een woord dat je brein triggert: Je brein gaat aan, komt in beweging. Je schrikt op, je raakt alert, je aandacht wordt getrokken.

 

Taal kan dus je emotie beïnvloeden. Sommige woorden helpen om beter te verkopen. Dat komt omdat ze emotie oproepen. Nieuwsgierigheid, verlangen of angst, bijvoorbeeld om als enige de boot te missen. Welke woorden geschikt zijn voor jouw onderneming is afhankelijk van de context: wat verkoop je, waar verkoop je dat en aan wie? Hieronder geef ik 3 voorbeelden, die voor ondernemers gegarandeerd resultaat opleveren.

 

3 voorbeelden:

 

1; jij / u

Wat is de truc:

Als je tegen je klant spreekt met jij / u of over je klant, spreek je niet over jezelf. Hoe vind je het als iemand alleen over zichzelf spreekt? Inspirerend? Of is het toch al vrij snel saai? Maar als ik je vraag: hoe vind jij het, …. lees je dan makkelijker door?

 

Hoe zet je deze woorden in?

Zeg je tegen je klanten jij? Of spreek je ze aan met u? En wat zeggen ze tegen jou? Het is verstandig om aan te sluiten bij de praktijk. Ik spreek in groepen en daar willen de deelnemers altijd met jij aangesproken worden. Ook als ik dit aan volgers op internet vraag, geven ze jij als voorkeur aan. Daarom heb ik voor jij gekozen.

 

2; Resultaten

Wat is de truc?

Iedere ondernemer wil graag goede resultaten. Voor iedereen is dit iets anders, het is een containerbegrip. Wil je meer volgers? Wil je meer interactie op je posts? Wil je meer conversie? Dit zijn allemaal resultaten. Naar welke resultaten verlang jij?

 

Hoe zet je dit woord in?

Laat het resultaat zien, gebruik het woord in een kopje en laat mensen jouw resultaten beschrijven in een testimonial.

 

3; Premium

Wat is de truc?

Het is fijn om bij een selecte groep, een elite te horen. Je voelt je speciaal. Dit weekend had ik een premium ticket. Ik kreeg een boek en ik mocht op de voorste rij zitten. Fijn! (Nog bedankt Helma! voor dit ticket.)

Hoe zet je dit woord in?

Biedt een premium pakket aan en geef mensen meer dan ze verwachten.

 

 

Wil je een checkgesprek om te onderzoeken, hoe je deze woorden kunt toepassen in jouw hartsverhaal? Je beantwoordt in 1,5 uur 4 belangrijke vragen over  jouw waarom, jouw aanbod en jouw lievelingsklant. Daarna kan je veel makkelijker jouw hartsverhaal schrijven en gebruik maken van deze geweldige woorden.

 Vul hier je gegevens in en ik neem contact op.

 

In maart en april 2020 houd ik 8 gesprekken. Normaal kost een checkgesprek 97,50, maar omdat ik graag meer ondernemers wil spreken reken ik voor de eerste 8 gesprekken€ 25,-.

 

Pin It on Pinterest

Share This