Hey, Nanzz, gaat de afspraak vandaag door? Dit appje kreeg ik op eerste kerstdag ;-)!

Het bracht een grote glimlach op mijn gezicht. Nee, de afspraak ging op eerste kerstdag niet door, maar dat had ik natuurlijk best wel even in de app kunnen zetten. Eye-opener. Wat voor mij duidelijk is, hoeft niet duidelijk te zijn voor de ander.

NIVEA: niet invullen voor een ander.

 

Aandacht voor duidelijke afspraken

Afspraken duidelijk maken is sowieso een leerpunt van 2020. Ik had een opdracht om twee keer een training te geven.De opdrachtgever zou de werving doen en ik zou natuurlijk ook werven. Training voorbereid, ik stond in de startblokken. Maar … corona. Dus het ging niet door. Zoom zagen ze niet zitten.

Ik heb wel algemene voorwaarden op mijn website maar die had ik niet meegestuurd. Geen geld gekregen voor beide trainingen. Au! Pijnlijk. Leermoment.

Goed voornemen (sinds maart 2020): ik stuur de algemene voorwaarden mee met de afspraak. Dan kan ik daarna altijd nog genereus voorstellen om het risico te delen.

Afspraken met mezelf

Vandaag is de dag na het weekend van kerst. De top 2000 is op de radio en ik heb iets te veel gegeten om al te veel inspiratie te hebben voor schrijven, laat staan dat ik zin heb in mijn administratie. Toch stond dat in mijn agenda. Daarom houd ik me er wel aan. Ik houd me aan de afspraken, die ik met mezelf maak. Dit jaar heb ik zowel Grip van Rick Pastoor gelezen als Getting Things Done van David Allen. Ook volg ik een Kick Ass videoserie van Veronique Prins om in 2021 lekker aan de gang te gaan. Het helpt.Ik ben lekker aan de gang en als mijn favoriete nummers voorbij komen dans ik lekker mee.

Rot jaar?

Ja, dit jaar was een rot jaar. Mijn vader overleed. Verdrietig. Corona maakte een eind aan een lekkere stroom trainingsopdrachten. Daar mag ik me best rot over voelen. Maar het was ook een mooi jaar. Ik zocht verbinding met klanten via zoom en appjes, ik leerde nieuwe mooie mensen kennen en ik heb achteraf best goed gedraaid. Hulp vragen vond ik moeilijk maar ik heb het wel gedaan. De groep ondernemers van Ondernemershart Amersfoort heb ik beter leren kennen en de verbinding met hen heeft me fantastisch geholpen om toch te blijven ondernemen. Samen met mijn businessbuddy blijven we stappen zetten.

Helpen bij Philadelphia (gehandicaptenzorg) heeft me de liefde voor de zorg teruggegeven. Dat ga ik in 2021 zeker weer een aantal keer doen. Het was een roerig jaar.

Hoe was jouw jaar? Eenzaam of juist leerzaam, lekker druk, rustig en verbonden? Wil je het jaar met mij doorspreken? Wil je checken of je nog doet wat je in je hart het liefste wilt doen? Stuur me dan een mailtje.

In januari geef ik 5 gratis gesprekken weg ter waarde van 97,50. Ik luister naar je, vaak hoor ik aan de intonatie van je stem of je vanuit je hart spreekt. Dat geef ik je terug en zo zorg je ervoor, dat je je energie steekt in wat je het liefste doet. Spreek ik je? Stuur me een mailtje: info@nanzzcreatief.nl

Pin It on Pinterest

Share This