Mooi vak, zorg verlenen. Fantastisch om dit als zelfstandige te doen. Maar wat nou als je ziek wordt? Geen werk, geen inkomen.

Dat risico is er wel:

  • Je komt dichtbij kwetsbare mensen.
  • Iedereen houdt anderhalve meter afstand, maar juist jij als zorgverlener raakt mensen aan.
  • Je bent lang in dezelfde ruimte.

Stress

Door alle veranderingen schiet een mens ook nog eens makkelijker in de stress. Als je veel mensen met corona kent raak je al helemaal makkelijk in paniek. Stress vermindert je weerstand, dus tsja…

Straks komt de vaccinatie, gaat je wel kiezen voor deze snelle oplossing of wacht je liever even? Bij elke overweging moet je ook rekening houden met de mensen, waarvoor je zorgt.

Jaar vol veranderingen

Wat een jaar vol veranderingen. Ik merk, dat ik zelf ook verander dit jaar. Ik vraag me steeds meer af, hoe kan ik bijdragen? Waar kan ik mee helpen? In alle gesprekken, die ik voer gaat het over eigenwaarde. Het belang van de cliënt gaat voor het belang van de zorgverlener. Maar dat houd je dus niet al te lang vol. Voor je het weet moet je je ziek melden. Als zelfstandig zorgverlener is dat niet zo makkelijk: geen werk, geen inkomen. 
Als zelfstandig zorgverlener is dat niet zo makkelijk: geen werk, geen inkomen. 

Plan B

Ligt jouw werk stil tijdens de lockdown? Of werk je juist veel harder omdat er geen flexers ingezet worden? Hoe gaat het volgend jaar? Ik geef in januari 5 gratis sessies weg juist aan zelfstandige zorgverleners om naar je te luisteren. Vaak kom je op andere ideeën als iemand aandachtig naar je luistert en doorvraagt.

Zit je ook in deze spagaat? Wil je, dat ik naar je luister en dat we samen naar oplossingen zoeken? Stuur me een mailtje met jouw telefoonnummer en we maken een telefonische afspraak: info@nanzzcreatief.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This