Mooie momenten in woorden vatten/energie in de herfst

mooie momenten in woorden vatten

 

Houdt u van taal en vindt u het leuk om een gedicht te schrijven?  Vindt u het fijn om aandacht en verdieping te geven aan een mooi moment? Heeft u minder energie in de herfst? Dan is deze workshop een aanrader voor u.

 

mantelzorg en energie

Ik ben mantelzorger en ik geniet van samenzijn en waardevolle momenten. Soms kan het me zwaar vallen. Bijvoorbeeld als ik merk, dat iets mijn ouders niet meer lukt. Of als ik weinig energie heb in de herfst. Herkent u dat en kost het u ook energie?

schrijven helpt

Elke ochtend schrijf ik een paar pagina’s om mijn gedachten te ordenen. Soms wordt dat een gedicht. Zo heb ik verschillende gedichten geschreven bij foto’s om te blijven genieten van mooie momenten. Daar krijg ik energie van.

Schrijven geeft mij zoveel:

  • ik orden mijn gedachten en houd overzicht.
  • mooie momenten ervaar ik dieper als ik ze heb beschreven.
  • de diepere emoties voel ik bewust en
  • ik merk op tijd op of ik gestrest raak.

 

I

‘Ik vind het bijzonder, hoe jij naar een verhaal luistert en de kern eruit pakt. Waar ik geen zinnen voor kon bedenken heb jij de metafoor gevonden. Je kunt een levensverhaal heel mooi samenvatten en omzetten in poëzie. Dat is een heel mooi cadeautje voor mijn vriend en mij.’ Daniëlle Repko

Wilt u ook meer energie halen uit mooie momenten?

Op 9 november organiseer ik de workshop: Mooie momenten in woorden vatten.

Op een herfstige plek met rondom natuur in een mooie zaal gaan we rustig aan de slag. U hoeft niet goed te kunnen schrijven of dichten. Het gaat erom om een mooi moment aandacht te geven en dit te vangen in taal. En daar dan energie van te krijgen.

  • .U gaat naar huis met een persoonlijk gedicht waarin u uw mooie moment heeft beschreven.
  • Maar vooral kent u na deze workshop een methode om mooie momenten in de toekomst bewuster te beleven. Zo kunt u er vaker meer energie uit halen.
  • Tot slot geeft het delen van uw gedicht vaak een gevoel van herkenning en ontroering. Ook hier geldt: gedeelde
Kosten (laatste keer): €30,-
Bij: Cultuurboerderij Nieuwe Erven Amersfoort
Wanneer:   09-11-2018, 10- 12.30 uur
Graag opgave vooraf:  info@moeiteloosmantelzorgen.nl
Bellen mag ook: 06 40 92 73 92

Dit is de laatste keer, dat de workshop in deze vorm wordt gegeven.

 Zorgt u net als ik voor familie

en werkt u daarnaast,

dan kunt u wel wat energie gebruiken, toch?

Geeft u zich hier op: info@moeiteloosmantelzorgen.nl

Met vriendelijke groet,

Nanzz van Vliet

Creatief therapeut bij Nanzz Creatief

Pin It on Pinterest

Share This