Fotograferen en korte verhalen schrijven, piano spelen en met vriendinnen lekker eten, dat zijn wel mijn favoriete hobby’s op het moment. Daarnaast ga ik graag zo lang mogelijk op vakantie op één of andere franse berg. Dit jaar komen we daar ruimschoots aan toe maar vorig jaar zat de mantelzorg dwars. Tussendoor opgenomen dagen zorgen voor een tekort aan vakantiedagen. Dat was spijtig voor ons, vakantie is een fijne tijd om weer even lekker met elkaar te genieten en avonturen te beleven.

 

Je eigen leven, waar bestaat dat uit?

  1. Werken.
  2. Partner / gezin.
  3. Vrije tijd, vakanties, hobby’s, mijmeren.
  4. Vriendinnen.
  5. Slapen.

Een paar voorbeelden van eigen leven, die ik belangrijk vind.

Besteedt je steeds meer tijd aan mantelzorg, dan kan je daar op je werk last van krijgen. Je kunt zelfs burn-out raken. Er zijn niet voor niets allerlei regelingen voor mantelzorgers. Ook veel werkgevers denken liever in een vroeg stadium mee, zodat hun werknemers duurzaam inzetbaar blijven.

Gaat de mantelzorg ten koste van het samen zijn met je partner, dan levert dat op den duur irritatie op. Jij doet heel erg je best op alle fronten, maar je partner kan het niet meer zo waarderen. Hij wil ook wel eens wat samen doen. Als het jou al veel moeite kost om alles te combineren, dan voelt zo’n irritatie van je partner als een onrechtvaardige last. Voor je het weet reageer je kribbig en hebben jullie ruzie. Herken je dat? Ik in ieder geval wel. Hoe drukker ik het heb, hoe vaker ik kribbig uit de hoek kom.

Mantelzorg doe je vanuit je hart, met liefde. Ik hou van mijn ouders en van onze pleegzoon. Om mijn energie hoog te houden heb ik daarnaast veel tijd nodig voor mijn eigen leven. Daarom heb ik dit jaar een soort minivakanties voor mezelf ingepland. Een halve dag weg om foto’s te maken. Meedoen met een creatief schrijfcafé (van Jolanda Oudijk in Bibliotheek Eemland bijvoorbeeld)

Vandaag heb ik foto’s gemaakt van bootjes op het IJ (Amsterdam). Zaterdag ga ik lekker op pad met vriendinnen.

Hoe zorg jij voor je energie als je het druk hebt met mantelzorgen?

Neem je ook vrijaf? Heb je ervaring met respijtzorg? Of ga je toch nog maar even door?

Ik ben benieuwd! Schrijf gerust een comment of op de Facebookpagina Moeiteloos Mantelzorgen.

Wil je meedoen met een live dag in oktober? Lees hier meer informatie.

Vriendelijke groetjes van Nanzz.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This