Ben jij mantelzorger en wil je als zzp-er (zelfstandige zonder personeel) starten, omdat je dan je werk beter om de mantelzorg heen kunt plannen?

Wacht even voordat je je vaste baan opgeeft.

Check deze 10 punten:

  1. Heb ik voldoende ondernemersvaardigheden? Kan ik eerst vanuit loondienst starten, bijvoorbeeld door een dag minder te werken?
  2. Naast mantelzorg starten met een zzp onderneming starten kan veel tijd kosten, hoe regel ik dat financieel? Wat is het risico en hoe ga ik daarmee om?
  3. Hoeveel tijd heb ik naast de mantelzorg voor de onderneming en verwacht ik, dat dat minder word? Hoe regel ik dat dan?
  4. Weet ik wat ik precies wil gaan doen? Heb ik nog papieren daarvoor nodig? Mag ik mijn ervaring vanuit loondienst gebruiken of heb ik een concurrentiebeding? Weet ik genoeg over de technische kant van mijn bedrijf?
  5. Met wie kan ik samenwerken, aan wie kan ik delegeren en wat kan ik uitbesteden?
  6. Hoe denkt mijn partner, mijn omgeving over mijn plannen? Met wie kan ik mijn plannen bespreken?
  7. Past mijn idee in de markt? Wat maakt mij uniek? Wat denken klanten over mijn plannen?
  8. Heb ik genoeg tijd voor mijn andere verplichtingen en houd ik ook nog me-time over om mezelf op te laden?
  9. Hoe zorg ik dat ik enthousiast blijf als het tegenzit?
  10.  Wat zegt mijn buikgevoel?

 

En? Wil je nog steeds starten als zzp-er naast het mantelzorgen?

Als je serieus deze 10 punten hebt gecheckt, dan ben je vast al nieuwe punten tegengekomen om over na te denken. En? Wil je naast mantelzorg starten met je zzp-onderneming? Hoe meer je bezig bent geweest met de vragen, hoe duidelijker je voor jezelf krijgt, wat je wilt. Gaat het om een probleem met het plannen van de mantelzorg, of wil je echt en oprecht een onderneming? Dat laatste is een goede basis om te starten als zzp-er.

Heb je veel vragen helder kunnen beantwoorden voor jezelf? Dan heb je  waarschijnlijk ook ondernemersvaardigheden. Ondernemers gaan pro actief te werk. Ze zoeken naar oplossingen. Ze onderzoeken hun plannen, bespreken ze en gaan aan de slag. En ze luisteren naar hun buikgevoel.

 

Wil je sparren over mantelzorg en werk? KLIK HIER

Ik ben benieuwd of je nog andere vragen hebt, die je met startende ondernemers wilt delen? Schrijf ze in het commentaarveld. Zo helpen we elkaar.

Vriendelijke groet, Nanzz van Vliet, coach voor mantelzorgers

Pin It on Pinterest

Share This