Mijn vader houdt niet van computers en mobiele telefoons. Hij zegt: ‘Ik ben nu 80. Ik begin daar niet meer aan!’ Met Skype of Whatsappen hoef je bij hem dus niet aan te komen. Vorige maand heb ik hem laten zien hoe teletekst werkt ;-), So far mijn vader en technische oplossingen.

Mijn moeder wil dat wel graag leren. En als zij met Google een plaatje van een plant opzoekt voor mijn vader bromt hij instemmend. Mijn moeder staat meer open voor technische oplossingen. Zij heeft een cursus gevolgd bij de bibliotheek met een vriendelijke vrijwilliger om te leren emailen.

 

Herken je dit: je wilt inloggen maar je bent ineens je wachtwoord kwijt. Hier zijn gelukkig goede technische oplossingen voor.

 

Ik vergeet – sinds ik in de overgang ben – alle wachtwoorden. Mijn moeder raakt voornamelijk in de war welk wachtwoord ze nu waar moet gebruiken. In dit artikel vind je tips om wachtwoorden makkelijk te onthouden. Deze zelfde site geeft nog veel meer handige informatie.

 

Ik begin daar niet aan!

Techniek is niet iedereen z’n ding. Als je samen met anderen en met uitleg kennis maakt met technische oplossingen, dan is het al makkelijker om ervoor te kiezen. Dit kan in technologie café’s. Generatie Thuis geeft in Thuis Technologie café’s uitleg aan ouderen over nieuwe technologie, die helpt om langer thuis te blijven wonen.

 

Hoe zet je techniek in voor veiligheid?

Mijnhuisopmaat biedt een gratis online test aan om alle aspecten van veiligheid langs te lopen. Het is een uitgebreide test, wel leuk om samen te doen. Het geeft ook goede informatie en verbeteringen voor je eigen huis.

 

 

Waar vind je geschikte technische hulpmiddelen?

Als je ‘hulpmiddelen voor ouderen’ intypt in een zoekmachine krijg je meer dan 7 miljoen resultaten. Je moet al haast gespecialiseerd zijn in de toepassingen van hulpmiddelen wil je daar je weg in vinden! Gelukkig kun je overleggen met huisarts of wijkverpleging, of er hulpmiddelen zijn, die geschikt zijn om het thuis blijven wonen te verbeteren. Ook kun je zoeken met hulpmiddelen + plaatsnaam of hulpmiddelen + naam van de ziekte

 

Heb je meer tips? Ik hoor ze graag! Schrijf ze in de comment of mail naar info@moeiteloosmantelzorgen.nl. Dan voeg ik ze toe.

 

Vriendelijke groetjes, Nanzz, coach voor mantelzorgers.

Pin It on Pinterest

Share This