Verlang jij ook zo naar lekker rondhangen in de vakantie … terwijl je tussen files en afspraken probeert te blijven ontspannen? Zou je wel uren willen nietsdoen, weg mijmeren in je eigen wereld. Vooral als het zonnetje eindelijk weer schijnt krijg ik zin om weg te rijden en alle verplichtingen thuis te laten.

Ontspannen rondhangen

Pubers kunnen dat goed, rondhangen.

  • Op de bank voor de tv
  • Op de bank in het park
  • Met een spelcomputer
  • Of een telefoon
  • In de pauze of tijdens de les.

Ik zat zelf uren met een gitaar op bed, liedjes schrijven in m’n dagboek, pingelen op de gitaar, niets doen in m’n eentje. Ik had daar geen vakantie voor nodig.

 

Puberbreinen hebben het druk met groeien. Die hebben dat nodig, hangen. Maar ik ook. Ik ben in de overgang en mijn lijf heeft een grote behoefte aan rondhangen. Ik ben druk met mijn bedrijf en allerlei zelfgekozen verplichtingen, maar ik hang op de bank en kijk allerlei series. Kom nergens toe.

Mijn pleegzoon heeft me hoogstpersoonlijk voorgedaan, hoe ik dat moest doen. ‘Kijk! Dan ga je zo even liggen niksen op de bank, Nanzz.’ Hij kan het goed volhouden. Ik niet.Als ik niks doe voel ik me meteen schuldig! Maar, hoe kom ik weer op gang?

5 minuten vakanties

Een vriendin gaf me de volgende tip: 5 minuten vakanties.

Heb je jezelf van de bank gesleept, een taak van de to-do lijst gedaan, waar je al een tijdje tegenop zag? Beloon jezelf! Met een 5 minuten vakantie. In die 5 minuten mag je gewoon doen wat je wilt. Een kopje thee drinken. Even naar buiten. Rondhangen.

Beloon jezelf! Met 5 minuten vakantie.

Tijdens het schrijven van dit blogje heb ik 2 keer een 5 minuten vakantie gehouden. Het regent een beetje. Dus dan ruikt het buiten zo lekker. Ik voel me helemaal opgefrist! En nu weer … ertegenaan!

 

Wil je even iets delen over mantelzorg? Heb je een vraag of wil je gewoon even praten? Klik hier voor tips, een e-book en   voor contact;-).

Vriendelijke groetjes, Nanzz, coach voor mantelzorgers

 

Pin It on Pinterest

Share This